Blog van De Sims™ 3 Community
: Januari 2013
Filteren op :  

Hoi Simmers! 

Nogmaals bedankt voor jullie deelname tijdens onze live-uitzending op 8 januari waarbij we officieel De Sims 3 Studententijd aankondigde!  We vinden het geweldig om al jullie halsuitreikende commentaar en opwinding te zien op de forums en we weten dat jullie een heleboel vragen hebben over dit nieuwste uitbreidingspakket.  Vorige week wist ik SimGuruArgus te tackelen om hem zo veel mogelijk vragen te laten beantwoorden.  Hij vond dat jullie uitstekende vragen hadden gesteld en hieronder vind je zijn antwoorden.

Veel plezier met dit vragen- en antwoordrondje! 


V: Kunnen Sims trouwen en zwanger worden op de universiteit?
A: Er zijn geen bruiloften en geen zwangerschappen.  We hebben dingen vrij simpel gehouden als Sims op de universiteit zitten.  

V: Hoe word je lid van een studentenverenigingshuis?  Worden Sims officieel geronseld?  En kunnen we ook de duur van een semester aanpassen?
A: Je aansluiten bij een studentenverenigingshuis is heel eenvoudig: zodra je naar de universiteit verhuist, selecteer je gewoon een studentenverenigingshuis. Er is geen ronselperiode omdat we niemand het gevoel wilden geven buiten te worden gesloten. Daarnaast zijn er een aantal geweldige uitdagingen om te verkennen.  Telkens wanneer je naar de universiteit gaat, kun je de duur van het semester in één week of twee weken veranderen.

V: Kunnen we naar huis gaan als we op de universiteit zitten?  En kunnen huisdieren, paparazzi en aliens een subwereld als Sunset Valley of de bestemmingen van Wereldavonturen bezoeken?
A: Aangezien de semesters niet zo lang zijn, kun je niet naar huis.  Maar als je echt last van heimwee krijgt, kun je er de brui aan geven. Daarmee verlies je echter wel alles wat je voor dat semester hebt betaald.  Huisdieren zie je niet op de universiteit, maar die rottige paparazzi en aliens zouden je wel een bezoekje kunnen brengen.

V: Is er een optie om universiteitsgebouwen aan je thuiswereld toe te voegen zodat werkende Sims een avondstudie kunnen volgen of lessen op de universiteit kunnen volgen als ze nog thuis wonen?  
A: Je kunt zeker universiteitsgebouwen aan je thuiswereld toevoegen via 'Stad bewerken' en deze functioneren op een gelijksoortige manier als de publieke locaties van de basisgame met een paar nieuwe interacties, maar er zijn geen universiteitslessen.  Hoewel Sims zich buiten de universiteit om op school kunnen voorbereiden door vaardigheden op te bouwen en de vaardigheidstest te nemen, worden de daadwerkelijke punten pas toegekend als je een semester afmaakt.

V: Als je een Sim leert kennen op de universiteit, kun je deze dan mee naar je thuiswereld nemen als het semester is afgelopen?  
A: Niet gelijk omdat je Sim eerst zijn of haar koffers nog moet uitpakken, maar als dat eenmaal is gedaan kan je Sim de telefoon pakken om te vragen of de nieuwe Sim op bezoek wil komen.  

V: Wat als jouw Sim afstudeert voordat zijn of haar vrienden zijn afgestudeerd?  Is er een optie om in contact te blijven en ze uit te nodigen om op bezoek te komen zoals met buitenlandse vrienden in Wereldavonturen?
A: Als je Sim een echte bolleboos is en eerder afstudeert, kan hij of zij altijd contact blijven onderhouden door te bellen. Er is ook een optie om met vrienden na de universiteit in contact te blijven en dat werkt min of meer hetzelfde als met buitenlandse vrienden in De Sims 3 Wereldavonturen.

V: Kun je de vrienden en buren van je Sim naar de universiteit sturen, ook al speel je niet als die Sims?
A: De enige Sims die je naar de universiteit kunt sturen zijn Sims die deel uitmaken van je actieve huishouden.

V: Wat is de kortste duur dat een Sim op de universiteit moet blijven?  Kun je aanpassen hoe lang Sims op de universiteit moeten blijven zitten?
A: De kortste tijd dat een Sim op de universiteit moet zitten is één week en de langste periode is twee weken. Je kunt de duur aanpassen door één of twee semesters te selecteren (één semester = één Simweek, twee semesters = twee Simweken).

V: Kunnen Sims meerdere graden verdienen?  Kunnen ze bijvoorbeeld afstuderen, naar huis gaan, en dan weer teruggaan?
A: Sims kunnen zeker meerdere graden verdienen.  Dus leef je uit en verzamel ze allemaal!

V: Als ik een getrouwde Sim naar de universiteit stuur, kan ze haar man dan uitnodigen om op bezoek te komen en kan hij haar uitnodigen om thuis op bezoek te komen?
A: Nee, echtgenoten kunnen niet bij elkaar op bezoek gaan als een van hen op de universiteit zit. Maar je kunt tussen de semesters door wel op bezoek gaan of je smartphone gebruiken om contact met elkaar te onderhouden.  

V: Zijn er geheime genootschappen in dit uitbreidingspakket?  
A: Er zijn geen geheime genootschappen op de universiteit, maar je kunt je wel bij de machtige mascotte aansluiten.

V: Kun je van de universiteit worden getrapt als je je niet gedraagt of slechte cijfers haalt?
A: Je Sim kan uit de klas worden gestuurd voor afkijken, maar Sims kunnen nooit van de universiteit worden getrapt of verbannen.

V: Ik vroeg me af of Sims extra wensvakken krijgen als ze afstuderen zoals bij De Sims 2 Studentenleven?  Zijn er nieuwe levenswensen of beloningen?
A: We hebben wel een aantal nieuwe levenswensen en beloningen in De Sims 3 Studententijd, maar die werken net iets ander dan in De Sims 2 Studentenleven.  In plaats van een extra wensvak, krijgen Sims een extra eigenschapvak en nog een aantal andere voordelen.

V: Zijn er vakanties?
A: Technisch gezien zijn er vakanties, maar dat hangt er vanaf of je De Sims 3 Jaargetijden hebt geïnstalleerd en wanneer het semester eindigt.

V: Zijn er piercings mogelijk?  
A: Nee, piercings zijn niet mogelijk in De Sims 3 Studententijd.

V: Kunnen Sims banen/bijbaantjes hebben als ze op de universiteit zitten?
A: Als Sims op de universiteit zitten, willen we dat ze zich op hun studie kunnen concentreren.  Als je Sims in de thuiswereld een baan hadden, wordt deze tijdelijk in de koelkast gezet als ze naar de universiteit gaan.  Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen als je op de universiteit zit.  De vacaturelijst biedt een aantal manieren om wat extra geld te verdienen, maar dat is zeker niet de enige manier.  Er zijn nog tal van andere opties!

V: Zijn er ook beursen?
A: Sims die de vaardigheidstest nemen, krijgen een score gebaseerd op eerdere prestaties.  Dit betekent dat bepaalde vaardigheden, eigenschappen of cijfers die ze als tieners op de middelbare school hadden, mee worden geteld bij het berekenen van hun algemene score. Hiermee kunnen ze financiële hulp krijgen of punten voor hun graden verdienen.  Bepaalde voortgang in een carrière werkt ook in het voordeel van Sims als ze naar de universiteit gaan.

V: Zijn er nieuwe recepten? Zijn er nieuwe recepten voor de magnetron?
A: Er zijn verschillende nieuwe kant-en-klare recepten die je in de magnetron en koelkast kunt vinden en een aantal heerlijke snacks die je in de nieuwe baristabar kunt kopen.  

V: Is er meer dan één campus beschikbaar?  
A: Er is maar één campus.  Deze campus kun je echter aanpassen via 'Stad bewerken' in je thuiswereld of wanneer je aankomt in de universiteitwereld.  Deze campus is echter de crème de la crème en de enige universiteit waar je Sims ooit naar toe zou willen gaan.

V: Wat zijn de nieuwe sociale interacties van de sociale groepen?
A: Ik wil niet te veel verklappen, maar we hebben aardig wat nieuwe sociale interacties die je ontgrendelt naarmate je reputatie zich verbetert binnen de sociale groepen.  Dit varieert van dingen als het maken van een zelfportret met je smartphone tot het pronken met een nieuwe gadget.

V: Kunnen we het spelverloop van universiteit naar stad veranderen?
A: Het werkt een beetje als een reiswereld.  Als je eenmaal op de universiteit zit, is het beter om het semester af te maken. Maar je er altijd de brui aan geven en middenin een semester terug naar huis gaan.  Als je dat doet, verliest je Sim echter alle voortgang en betaalde kosten voor dat semester.  Zodra je het semester hebt voltooid, of er de brui aan geeft, keer je terug naar je thuiswereld.

V: Kunnen Sim een officiële waarschuwing krijgen als ze het niet zo goed doen?
A: Nee, de enige straf die je kunt krijgen op de universiteit is wanneer je afkijkt.  Afgezien daarvan doet de universiteit niet zo moeilijk.  Niemand wil van de universiteit worden getrapt, zeker niet als er al heel wat Simdollars zijn betaald. En als je een 5 of een 4 krijgt, krijg je minder punten of helemaal geen punten voor dat semester.

We hopen dat je even genoeg hebt aan dit vragen- en antwoordrondje tot De Sims 3 Studententijd uitkomt op 7 maart. Bedankt voor het lezen! 
SimGuruHydra

14:43
29/01/2013
Geplaatst door: SimGuruJordy
Categorieën: Uitbreidingspakket 

Hallo allemaal,

Nu de game verkrijgbaar is, wilde ik jullie wat over de nieuwe muziek vertellen in het De Sims 3 70's, 80's, & 90's Accessoirespakket!  We hebben drie nieuwe radiostations, eentje voor elk decennium – Disco, Rock en Rap.

Het discostation is een nostalgische flashback naar de jaren '70… en de originele De Sims-game!  Jazeker, de disconummers die je in De Sims 3 70's, 80's, & 90's hoort zijn de originele disconummers van De Sims!


Het rockstation is extra bijzonder omdat het een nummer van een van onze fans, Julian Conroy, bevat  We ontdekten Julian op YouTube en waren helemaal weg van zijn bewerking van de originele muziek van De Sims en vonden het zo leuk dat we zijn muziek hebben opgenomen in het De Sims 3 70's, 80's, & 90's Accessoirespakket!  We vinden het geweldig om contact te onderhouden met de community en jullie creaties te bewonderen (en te horen!), dus blijf ze met ons delen…en wie weet verschijnt op een dag een van jouw creaties in onze games!

Het rapstation speelt geweldige tracks uit het De Sims 3 Party Uitbreidingspakket en is opnieuw een nostalgisch knikje naar de originele Sims. Alle rap artiesten komen uit Oakland, CA – en freestylen op de beats van ons eigen geluidsteam!

Dus, waar wacht je nog op? Trek die jeans met wijde pijpen, strakke stretchtopjes en schoenen met plateauzolen aan en stuur je Sims terug in de tijd met het De Sims 3 70's, 80's, & 90's Accessoirespakket!

Bedankt voor het lezen en veel plezier met De Sims!
Sarah Holding, medeproducent van De Sims 3, alias SimGuruSarah

14:33
29/01/2013
Geplaatst door: SimGuruJordy
Categorieën: Accessoirespakket 

Of je er nu dol op bent, het haat of uit de weg gaat, niemand ontkomt aan een sociaal leven.  Hoewel het halen van een goed cijfer belangrijk is, draait De Sims 3 Studententijd meer om wat je leert in het klaslokaal!  Het gaat om wat je Sim buiten de lessen om leert. 
Je Sim kan elk sociaal leven najagen – van de populairste Sim op de campus tot de nerdy boekenwurm die praktisch in de bibliotheek woont  Of je Sim nu sociaal ongemakkelijk is of compleet onweerstaanbaar, alles draait om het beleven van een leuke en gedenkwaardige studententijd!


Er zijn drie nieuwe sociale groepen in De Sims 3 Studententijd: sportfanaten, rebellen en nerds.  Je Sim kan invloed bij een of al deze groepen opbouwen – je hoeft je niet slechts op een groep te concentreren! Naarmate je Sim de sociale ladder van elke groep beklimt, worden er beloningen ontgrendeld die zeker de moeite waard zijn. 

Maar wat zijn die sociale groepen nou precies?  Dat zal ik je vertellen…

Sportfanaten zijn Sims die spelen om te winnen, of dit nu een populariteitsverkiezing is of een potje tafeltennis. Deze sportfanaten hangen meestal bij B’s Bowlarama rond waar ze hun strikes perfectioneren en oefenen hoe ze leukste Sims aan de haak moeten slaan.  Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat sportfanaten de beste feesten van de campus geven.

Rebellen nemen het graag één stap verder en doen meer dan dat er verwacht wordt van ze/ Rebellen zijn de Sims die hun tag achterlaten op de muur van de campus en wat kruiden toevoegen een een vreugdevuur op een feestje. Je kan de rebellen vinden bij de Grotto; een coole plek waar Sims een potje pool kunnen spelen, kunnen werken aan hun artistieke vaardigheden of een organisch brouwsel kunnen drinken aan de Barista Bar.

En ten slotte, maar zeker niet de minste, hebben we de nerds.  Nerds spelen graag videogames, voeren onderzoeken uit, houden kennisquizzen en zijn niet bang om de onwetendheid van andere Sims te hekelen.  Stevens Stripboeken is de ideale hangplek voor nerds om zich uit te leven op computers, arcademachines en stripboeken natuurlijk!


Het onderhouden van de sociale invloed van je Sim is een fluitje van een cent! Met een paar klikken op de nieuwe smartphone weet je Sim alles wat er te weten valt. Druk op 'Sociale groepen controleren' om te kijken wat de huidige sociale status van je Sim is.  Maar dat is niet het enige coole ding dat de smartphone kan doen.  Misschien voelt je Sim zich wel stoer en flirterig; dan is het sturen van een geheime aanbidder-sms precies wat je nodig hebt om de aandacht te trekken van die ene speciale Sim. Aan de andere kant; als een Sim je afschuwelijk heeft behandeld kun je hem of haar ook een beledigend sms'je te sturen.  Daarnaast kunnen Sims die weer vrijgezel willen zijn om lekker de bloemetjes buiten te zetten, hun relatie uitmaken door een uitmaak-sms'je te sturen.  Als je Sim wat visueler is ingesteld, is de nieuwe manier om foto's te maken dé uitkomst.  Je Sim kan zelfportretten maken met andere Sims en er op een onbewaakt moment zelfs een romantische zoenfoto mee maken.  Dit zijn maar een paar voorbeelden van wat je allemaal met je nieuwe smartphone kunt doen!

Ook buiten de sociale groepen zijn er een hoop verschillende sociale activiteiten en interacties waaraan je Sims kunnen deelnemen. Bijvoorbeeld, wat zou een universiteit zijn zonder feesten!? Om dingen wat spannender te maken hebben we twee nieuwe feesten toegevoegd: Sap feesten en vreugdevuren. Feesten zijn een geweldige mogelijkheid om nieuwe Sims te ontmoeten en als er een Sim is die je graag wat beter zou leren kennen, geef ze dan de "Heetst van de strijd Kus". Er zijn verschillende nieuwe kus interacties, dus probeer die zeker eens uit. Dit is ook nog maar een kleine selectie uit de nieuwe romantische opties beschikbaar in De Sims 3: Studententijd.


Als je Sim niet zo'n feestbeest is, zijn er nog tal van andere activiteiten om te ondernemen.  Van het spelen van universiteitsport tot naakt poseren voor een kunstklas, je opgeven als medisch proefkonijn of het organiseren van een demonstratie, er is een gloednieuwe wereld voor je Sims om te ontdekken! Er zijn ook geweldige nieuwe sociale dingen die je kunt doen die je vaardigheden ook helpen verbeteren.  Met het nieuwe schetsboek kun je bijvoorbeeld andere Sims vragen om voor je te poseren (zelfs naakt)!  Plus er is nog veel, veel meer! Maar dat mag je lekker allemaal zelf ontdekken!

In De Sims 3 Studententijd kan elke Sim een uniek sociaal leven opbouwen dat bij zijn of haar behoeften passen.  Laat je alleen niet verblinden door het geweldige sociale leven van je Sim en vergeet niet om hem of haar op tijd naar de les te sturen.  Het klopt dat je een droombaan kunt bemachtigen, puur gebaseerd op sociale activiteiten, maar het halen van een goed cijfer heeft net zoveel voordelen!

Het is zaak om alles gewoon in balans te houden!

Lauren McLemore, assistent-producent De Sims 3 Studententijd

09:42
22/01/2013
Geplaatst door: SimGuruJordy
Categorieën: Screenshots  Uitbreidingspakket 

De jaren '80... groot haar, felgekleurde kleding, speelhallen met neonverlichting... alles was over de top! Ik ben in dit decennium geboren (Snel, raad eens hoe oud ik ben! Nee... wacht... doe maar niet…) en het is een tijd die ik me levendig kan herinneren.


Muziek vormde een zeer belangrijk onderdeel van de jaren '80. Het cassettebandje, grote gettoblasters, rockmuziek... ik herinner me dat ik op de grond naar de radio lig te luisteren en geduldig lig te wachten op mijn favoriete nummer zodat ik het op een verzamelbandje kon opnemen. Gelukkig kunnen mijn Sims de radio gemakkelijk bedienen en kunnen ze nummers overslaan terwijl ze naar de gloednieuwe 'Boomin’ Box' luisteren, wat een, je raadt het al... een kolossale gettoblaster is!


De Sims 3 70s, 80s en 90s Accessoires vangt op pakkende wijze de geest van de rock-'n-roll met een vette nieuwe gitaar en vijf nieuwe make-upopties, inclusief een bliksemflits over het oog en een nieuwe oogschaduw met drie tinten. Mijn favoriete outfit voor mannen uit de jaren '80 is een set met een boven- en onderstuk die we het duo ‘Glam Rock + Veterfeest’ noemen. Het is een leren overhemd (met bliksemflitsen aan de zijkant) met veters aan de voorkant en een bijpassende broek met veters aan de zijkant.


Er zijn in dit decennium ook enkele zeer fraaie kledingaccessoires voor vrouwen! Een paar van de meest typerende looks zijn zeer geschikt voor in de sportschool, maar we hebben ook een jaarbaljurk, een grunge T-shirt en een felroze shirt met lange mouwen en een minirok met een belachelijk brede riem. 


Videospelletjes waren populair en de 'jaren 80 vormden de hoogtijdagen voor de speelhal. Dat vieren we met de nieuwe 'Blips Vs. Pixel'-speelkast. Er is ook een nieuwe 'Neonis Tafelvoetbaltafel’, maar dan zitten we al in de 'jaren 90, denk ik...

Kom snel terug: binnenkort post ik een ontwikkelaarsblog over de 'jaren 90 en de gave grunge-manieren waarop je Sims dat tijdperk opnieuw kunnen beleven!

12:21
14/01/2013
Geplaatst door: SimGuruJordy
Categorieën: Accessoirespakket