Blog van De Sims™ 3 Community
: Mei 2013
Filteren op :  

Kijk wat ontwerper Alan Copeland te zeggen heeft over de paarse babydraakjes die hij voor De Sims 3 Dragon Valley heeft ontworpen! Klik hier voor meer informatie over De Sims 3 Dragon Valley en het Paarse Babydraakje. 

In de afgelopen paar blogs heb ik het gehad over het stoere, vuurspuwende rode babydraakje en iets recenter over het aardse groene babydraakje en zijn voorliefde voor alles wat glimmend of oogstbaar is. Vandaag wil ik iets schrijven over waarschijnlijk de meest unieke draak: een draak die leeft op plezier, humor en blijdschap. Een wezen dat zo aanstekelijk vrolijk is dat het letterlijk glinsteringen en regenbogen uitspuwt.

Dit is het paarse babydraakje.

Hoewel groene babydraakjes betere boomknuffelaars zijn, zijn hun paarse soortgenoten de vrolijkste babydraakjes. Ze willen niets liever dan dat iedereen om hen heen plezier heeft. Zelfs de meest knorrige Sims kunnen een contante dosis plezier krijgen door op te trekken met de Paarse Draak dankzij de gemoedtoestand Teken van de Paarse Draak.


Terwijl het praten met een Rode Draak je sportieve vaardigheid verhoogt en het praten met een Groene Draak je tuiniervaardigheden, zullen Paarse Draken op vrolijke wijze alle details van het verhogen van je charismavaardigheid bespreken zodat je de Sim van je dromen kunt vinden.
  
Maar wat als je Sim een beetje een muurbloem is, of niet weet waar je een bijzondere Sim tegen het lijf kunt lopen?  Maak je geen zorgen, het paarse babydraakje heeft meer oproepkwaliteiten in huis dan alle andere draken! Paarse Draken kunnen een van je vrienden oproepen, helpen bij het organiseren van een spetterend feest, of je met een compleet nieuwe Sim kennis laten maken!  

Maar een van de coolste aspecten van het hebben van een paars babydraakje is toch wel de Runebezwering. Paarse babydraakjes kunnen jouw Sim (of elke andere Sim die je kiest) voorzien van een enorme humeurboost zodat je Sim twaalf uur lang een stuk blijer en aardiger is!


Als je die ene, superspeciale Sim zoekt, dan is het paarse babydraakje de ultieme hulp. 
 
Ik hoor graag jullie ideeën en suggesties, dus volg mij op Twitter @SimGuruCopeland

11:44
22/05/2013
Geplaatst door: SimGuruJordy
Categorieën: Speciale aankondigingen 

Kijk wat designer Alan Copeland te zeggen heeft over de Babydraken die hij voor De Sims 3 Dragon Valley gecreëerd heeft! Klik hier voor meer informatie over De Sims 3 Dragon Valley en de Groene Babydraak.

Vorige week heb ik jullie voorgesteld aan de Rode Babydraken uit Dragon Valley. Ze zijn impulsief, onbezonnen en vooral fysiek ingesteld. Ze maken gebruik van het element vuur om het je vijanden letterlijk te heet onder de voeten te maken met Foltervuur.
  
Maar niet alle babydraakjes uit Dragon Valley zijn zo roekeloos en temperamentvol. Sommige draken zijn juist grote denkers die het land kennen als geen ander en weten hoe ze daar de vruchten van kunnen plukken. Ze begrijpen dat je hard moet werken om je fortuin bij elkaar te schrapen en ze vinden het heerlijk om op schattenjacht te gaan. Ik heb het over de Groene Babydraak.

Groene Babydraken vinden het gevuurspuw van de Rode Draken maar agressief en vervelend. Groene Babydraken hebben het liever over tuinieren en dat komt Sims die aan hun tuiniervaardigheid willen werken maar wat goed uit. Maar als je Sim juist ongeduldig wordt van tuinieren, kunnen Groene Babydraken ook in één keer alle planten op de kavel oogsten.

Groene Babydraken zijn verzamelaars in hart en nieren. Ze zijn dol op alles wat blinkt. Men zegt dat ze zo nauw verbonden zijn met de aarde, dat ze precies weten wat er allemaal te vinden is onder de grond. Is jouw Sim een beetje gierig? Dan moet hij of zij zeker vrienden worden met een Groene Babydraak, want die kan zomaar goud en edelstenen uit de grond toveren!

Zoals ik vorige week al vertelde, kan het heel voordelig zijn om een Babydraak om je heen te hebben. Met de Groene Babydraak krijgt je Sim de gemoedstoestand 'Teken van de Groene Draak,' die ervoor zorgt dat je Sim met pure wilskracht zijn of haar Honger en Blaas kan bedwingen.

Alle Babydraken kunnen vliegen. Laat je Sim de Babydraak buiten oefenen om te vliegen, want zo bouw je niet alleen een sterke band op tussen de twee, maar zorg je er ook nog eens voor dat je Sim aan de Plezier- en Sociale behoefte voldoet.

Volgende week zal ik het over een wat meer excentrieke Babydraak hebben. In de tussentijd kunnen jullie contact met me opnemen en vragen stellen over Babydraken via Twitter met @SimGuruCopeland.

13:02
15/05/2013
Geplaatst door: SimGuruJordy
Categorieën: Speciale aankondigingen 

Hoe ben jij van plan om met resorts te spelen? Tijdens het ontwikkelen van de resorts wilden we vooral veel diversiteit bieden in de gameplay en de mate waarin je resorts aan kunt passen. We hebben pas een "speeldag" georganiseerd voor het team van ontwikkelaars, zodat we konden zien op wat voor creatieve manieren spelers met resorts om kunnen gaan. Een van de engineers besloot een kleinschalige bed & breakfast op te zetten. Dit succesvolle hotel was een echt familiebedrijf. Een ander teamlid was vastbesloten om het groter aan te pakken met twee enorme vijfsterrenhotels in Sunset Valley. Sommige spelers vonden het runnen van een resort een beetje stressvol en lieten daarom hun Sims lekker in een resort verblijven.

Het leek me een goed idee om resorts te illustreren aan de hand van het resort dat ik zelf gebouwd heb.. Ik had een verborgen eiland ontdekt dat me ideaal leek voor een nieuw resort. Met behulp van de Blauwdrukmodus kon ik heel snel een resort uit de grond stampen. Op dit punt kon ik de drang om de geldcheat te gebruiken maar moeilijk bedwingen.

Tip: de Blauwdrukmodus is ontworpen voor spelers die vliegensvlug een resort willen bouwen, zodat ze snel weer verder kunnen spelen. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om met behulp van Bouwen en Kopen helemaal zelf een resort te bouwen. Je hebt een aantal verplichte voorwerpen nodig voor een resort: de receptiebalie en minstens één resorttorenlocatie. Over het algemeen kan de resorttoren gebruikt worden als de locatie waarop behoeften vervuld worden en waar het personeel aangestuurd wordt. In Kopen is een nieuwe categorie toegevoegd, waar je voorwerpen kunt vinden die bijdragen aan de kwaliteit van je resort.Omdat ik maar weinig geld had, moest ik klein beginnen. Gelukkig wist mijn Sim-huishouden van aanpakken, want personeelskosten kunnen snel oplopen voor een beginnend bedrijf als dat van mij. Ik moest ervoor zorgen dat er iemand achter de receptiebalie stond en dat gasten wat te drinken konden krijgen aan de bar. Omdat mijn Sim niet fulltime werkte, leek het me een goed idee om hem zowel dag- als nachtdiensten te laten draaien. Als eigenaar van een resort hoef je je nooit te vervelen. Net als bij woonkavels kunnen dingen hier ook vies worden of kapot gaan. Gelukkig was mijn resort klein genoeg om alles zelf te kunnen doen. Tot dit punt ging alles naar wens!

Tip: we hebben ervoor gezorgd dat spelers hun eigen Sim-huishouden het resort kunnen laten runnen. Op die manier kun je als speler zelf bepalen hoe betrokken je Sims zijn bij het beheren van hun resort. Je kunt heel eenvoudig diensten uitschakelen via de receptiebalie, bar of het bikkesement, zodat voorzieningen tijdelijk onbemand blijven. Misschien had je al gezien dat mijn Sim in het screenshot hieronder achter een professionele bar staat. Als je De Sims 3 Na Middernacht en De Sims 3 Exotisch Eiland geïnstalleerd hebt, kun je professionele bars in je resort plaatsen als voorzieningen. Je kunt barpersoneel aannemen of de bar zelf bedienen, net zoals de andere voorzieningen in je resort.


Naar mate de populariteit van mijn resort toeneemt, is er ook steeds meer onderhoud nodig. Ik heb de boel een beetje de boel gelaten en nu dreigt het helemaal uit de klauwen te lopen. Er ligt overal troep en nou heb ik ook nog eens te horen gekregen dat we met een kakkerlakkenplaag te maken hebben. De gasten van het resort beginnen te kotsen zo gauw ze zien hoe smerig het hier is. Wat een puinhoop! De volgende morgen bleek dat mijn resort een ster kwijt was geraakt. Het zag er niet best uit.

Tip: door verwaarlozing kan de kwaliteit van je resort flink achteruitgaan, waardoor je minder klanten overhoudt. Troep en kapotte apparaten dragen stuk voor stuk bij aan negatieve reacties van bezoekers, die je in het paneel 'Resortreacties' kunt bekijken. Datzelfde geldt natuurlijk voor kakkerlakken. Binnen het team waren we er al snel uit dat kakkerlakken symbool staan voor een hotel dat slecht onderhouden wordt.


Het was echt nodig om snel orde op zaken te stellen, want anders kon ik de boel wel sluiten. Ik heb een paar onderhoudsmedewerkers ingeschakeld om te helpen met de grote schoonmaak. Verder kwam de handigheidsvaardigheid van mijn Sim goed van pas, want zo kon ik de toiletten zodanig verbeteren dat ze nooit meer kapot zouden gaan.

Tip: onderhoudspersoneel is heel belangrijk als alles tip top in orde moet zijn in jouw resort. Je hebt de keus om maximaal drie medewerkers aan te nemen van lage, gemiddelde of hoge kwaliteit. Personeel van lage kwaliteit zal er vaker de kantjes vanaf lopen, terwijl personeel van hoge kwaliteit altijd uitstekend werk levert. Daar hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan.


De kwaliteit van het resort was eindelijk weer hersteld en de zaken liepen goed. Toen ik eenmaal wat geld had gespaard, kon ik eindelijk wat extra luxe aanbrengen. Allereerst besloot ik een aantal VIP-hotelkamers voor mijn gasten te bouwen. De Blauwdrukmodus kwam hiervoor goed van pas, want daarmee kon ik snel in één keer een aantal kamers bouwen. Daarna kon ik in Leven meteen deursloten toewijzen aan de kamers, zodat het resortsysteem voor de juiste boekingen kon zorgen.

Tip: VIP-deursloten zijn exclusief te gebruiken in resorts. De eigenaar van een resort kan een willekeurige deur uit Bouwen/Kopen uitkiezen en een uniek sleutelnummer toewijzen. Als gasten een VIP-kamer boeken kunnen ze met de juiste sleutel inchecken en in de kamer verblijven die bij de sleutel hoort. Als er geen VIP-deursloten zijn ingesteld, gaan gasten naar de resorttoren om te slapen en zich op te frissen.

Resorteigenaren worden automatisch ingecheckt bij resorttorens, maar ze moeten wel nog inchecken bij een VIP-kamer om de ruimte daadwerkelijk te reserveren.


Wat is een resort zonder een plek waar je wat kunt eten? Het leek me een goed idee om wat buffetten en een bikkesement neer te zetten, om mijn gasten tevreden te stellen. Ik stuurde mijn Sim naar het bikkesement om een lekker verfrissend drankje te halen.

Tip: resortbuffettafels zijn uniek, want het personeel moet ervoor zorgen dat er voedsel wordt geserveerd. Als eigenaar kun je bepalen wat voor gerechten er worden geserveerd en wat de kwaliteit daarvan is. Voedsel van een hogere kwaliteit kost meer, maar je gasten zullen er ook meer tevreden mee zijn. Lees de reacties van je gasten regelmatig, zodat je er achter kunt komen waar je gasten trek in hebben. Sims die een sterke band met elkaar hebben, zullen regelmatig samen dineren bij het buffet.

Aan het bikkesement van het resort worden nieuwe gerechten geserveerd, zoals bakbananen en drankjes in een ananas of kokosnoot.


Ik wilde de puntjes op de i van mijn resort zetten door mijn personeel uniforms te geven. Omdat ik een ontspannen strandsfeertje uit wilde stralen, koos ik voor een van de beschikbare kant-en-klare uniformen. Maar we hebben het ook mogelijk gemaakt om zelf meer aanpassingen te maken. Je kunt nu in het menu 'Sim creëren' uniforms verder aanpassen (kapsels, make-up en kleding) voor al je personeel. Je kunt al het geïnstalleerde materiaal uit Uitbreidingspakketten, Accessoirespakketten en De Sims 3 Store dat geschikt is als uniform gebruiken om je personeel aan te kleden.


Mijn resort is nu duidelijk hard op weg om een groot succes te worden. Ik weet nog niet precies hoe ik het nu verder aan ga pakken. Misschien begin ik wel helemaal opnieuw op een andere geweldige locatie. Of misschien laat ik mijn Sims een tripje maken naar het resort van iemand anders, om te zien hoe het er daar precies aan toe gaat.

Bedankt voor het lezen! Hopelijk kun je vanaf juni zelf genieten van de nieuwe resorts, want dan wordt De Sims 3 Exotisch Eiland gelanceerd. 

- Mike Zamora (@SimGuruMike), assistent-producent van De Sims 3 Exotisch Eiland

13:19
14/05/2013
Geplaatst door: SimGuruJordy
Categorieën: Uitbreidingspakket