Blog van De Sims™ 3 Community
: Maart 2013
Filteren op :  

@SimGuruRyan, hoofd-producent voor De Sims 3 introduceert het nieuwste uitbreidingspakket. De Sims 3 Exotisch Eiland gaat deze juni voor anker! 

Toen we aan De Sims 3 Exotisch Eiland begonnen, hadden we één doel voor ogen – om jullie het materiaal, de onderdelen en de gameplay te bieden om niet alleen met je eigen paradijselijke eiland te kunnen spelen, maar ook te bepalen hoe jij denkt dat een exotisch eiland eruit behoort te zien. We hebben allemaal een andere voorstelling van een exotisch eiland dus we hebben er naar gestreefd om zo veel mogelijk concepten in de game op te nemen. Via onderdelen als het bevaren van de open zeeën op je eigen woonboot, duiken naar gezonken schatten, of je baden in de luxe van een megaresort (om er maar een paar te noemen!), De Sims 3 Exotisch Eiland geeft je de mogelijkheid om een paradijs te creëren en er dan mee te spelen. Tijdens het creëren van Exotisch Eiland hebben we ons op een paar belangrijke onderdelen van de game gericht.


Het eerste onderdeel is uiteraard de oceaan. Met de uitgave van De Sims 3 Jaargetijden konden we voor de eerste keer in de oceaan zwemmen en met De Sims 3 Exotisch Eiland tillen we de mogelijkheden in, op en onder het water naar een compleet nieuw niveau. Misschien wil je jouw Sims wel laten ontspannen op een zeilboot als ze de zonsondergang tegemoet varen, of kies je voor een snelle peddeltocht in een roeiboot. Aan de andere kant zijn spelers misschien meer geïnteresseerd in een speedboot of een jetski om op zoek te gaan naar onbekende eilanden die door een geheimzinnige mist worden omhuld! 

Spelers die dol zijn op bouwen, kunnen volledig functionerende woonboten ontwerpen via het complete aanbod van gereedschappen in Bouwen/Kopen en de meest luxe drijvende huizen inrichten. En had ik het al over diepzeeduiken gehad? Voor de allereerste keer in De Sims 3 kun je met je Sims naar de bodem van de oceaan duiken op zoek naar waardevolle schatten! En als je daar dan toch beneden bent, kun je zelfs onverwachte – of gevaarlijke – waterwezens tegenkomen. De tropische oceaan in deze gloednieuwe wereld zit boordevol nieuwe manieren om acties met je Sims uit te voeren en wij hopen dat je het gevoel krijgt je eigen exotische eiland te bezitten, zelfs als je nog nooit eerder voet hebt gezet op een tropisch eiland.Resorts zijn een ander gedeelte van de game waar we ons op richten. Of je nu een luxe megaresort wilt bouwen, je Sims wilt laten verblijven in een bungalow op palen met uitzicht op de oceaan of een exclusief onderkomen aan de oceaan wilt managen, met De Sims 3 Exotisch Eiland kun je alle kanten op. Met geavanceerde onderdelen in Bouwen/Kopen kun je uitbreiden boven de oceaan, zwembaden bouwen met de nieuwe Blauwdrukmodus speciaal voor resorts, en dynamische nieuwe woontorens neerzetten om potentiële gasten aan te trekken. Voor diegenen die wat zakelijker ingesteld zijn: met resorts kun je de kenmerken van je eigen resort tot in de kleinste details plannen en afstemmen, en er ook nog eens wat geld mee verdienen! Maak gebruik van het sterrensysteem om te zien hoe gasten over je resort denken en neem dan belangrijke zakelijke beslissingen zoals het toevoegen van leuke voorzieningen, het inhuren van onderhoudspersoneel of het instellen van kwaliteitsniveaus. Alle beslissingen zijn van invloed op de populariteit en het algemene succes van je resort, dus zorg dat je gasten tevreden zijn… of juist niet! Het is jouw paradijs en jij mag doen wat je wil. Maar maak je geen zorgen, het draait bij resorts niet alleen maar om werken. Als je Sims van een luie vakantie willen genieten, dan zijn resorts een waar walhalla! Prop je lekker vol in de bar aan het zwembad, geniet van overdadige buffetten, of test je vaardigheden met de vuurloop en tal van andere bijzondere mogelijkheden! Resorts zijn een geweldige nieuwe ervaring die plezier voor iedereen bieden, op welke manier je De Sims 3 ook speelt.

Natuurlijk is geen uitbreidingspakket van De Sims 3 compleet zonder alle nieuwe carrières, vaardigheden, verzamelbare voorwerpen, levenslange beloningen, eigenschappen en plekken om van O jaa! te genieten!  Nieuwsgierig naar hoe deze nieuwe items eruit komen te zien? Hou onze blogs, vragenrondjes, Twittersessies en meer in de gaten! Zet ook onze volgende live uitzending van 16 april op je kalender. Hierin wordt een gloednieuwe demo van de spelonderdelen vertoond en beantwoorden we live al jullie vragen. 

Sim lekker door Simmers, en bereid je voor op een exotische zomer!

14:26
27/03/2013
Geplaatst door: SimGuruJordy
Categorieën: Uitbreidingspakket 

De dag van de lancering is eindelijk aangebroken! Dit is een spannende periode voor ons, want nu krijgen wij eindelijk te zien hoe jullie De Sims 3 Studententijd spelen. We kijken uit naar de nieuwe verhalen die jullie door middel van dit nieuwe Uitbreidingspakket gaan vertellen. We vonden het leuk om al jullie bijdragen voor de Inspirerende Creativiteitswedstrijd te lezen en we hopen dat jullie met dit Uitbreidingspakket net zo geïnspireerd raken als met de eerdere Uitbreidingspakketten. Afgelopen maand hebben we een preview georganiseerd voor enkele leden van de Community en we vonden het geweldig om alle positieve reacties op de game te zien. Nu zijn jullie aan de beurt! 

Het leuke aan De Sims 3 Studententijd is dat iedereen wel iets naar wens kan vinden in dit Uitbreidingspakket. Op de nieuwe campus vind je allerlei voorwerpen, locaties, vaardigheden en mogelijkheden om nieuwe verhalen te vertellen. Je Sim kan zich tot briljant genie of sociale vlinder ontpoppen. Aan verschillende vormen van onderdak hebben je Sims zeker geen gebrek: er zijn studentenhuizen, appartementen en studentenverenigingshuizen. Sims kunnen zich bij verschillende sociale groepen voegen, van sportfanaten tot nerds en rebellen. Fladder van groep naar groep, of zorg dat je een flinke vinger in de pap krijgt bij één bepaalde sociale groep. De keuze is aan jou. 

Voor leergierige Sims is de hele campus één grote collegezaal. Sims moeten de balans in hun leven zien te vinden en hard werken om goede cijfers te halen. Om voortgang te boeken binnen hun opleidingen, moeten Sims colleges bijwonen, aantekeningen maken en vooral niet in slaap vallen tijdens hoorcolleges. Misschien besluit je Sim zelfs om te spieken tijdens een tentamen. Buiten de collegezaal kunnen Sims naar werkgroepen gaan en interacties uitvoeren met speciale voorwerpen die bij bepaalde vakken horen. Omdat ik zelf een artistiek persoon ben en altijd zit te tekenen, ben ik erg blij met het nieuwe schetsboek voor studenten met kunst als hoofdvak!


Sims die vooral geïnteresseerd zijn in het sociale aspect van het studentenleven, kunnen hun hart zeker ophalen met alle nieuwe activiteiten. Je Sims kunnen invloed uitoefenen op één of meerdere sociale groepen, balletje hooghouden op het universiteitplein, flirten of verliefd worden en nieuwe smartphones gebruiken om op de hoogte te blijven van alle activiteiten op de campus. Met behulp van de smartphone kunnen je Sims aan hun sociale netwerkvaardigheden werken door te bloggen en te sms'en, of door foto's te maken en video's te streamen. Sims kunnen hun smartphone ook gebruiken om invloed uit te oefenen op de nieuwe sociale groepen. 


Speciaal voor Sims die de campus willen verkennen zijn er allerlei nieuwe locaties, zoals de bowlingbaan, StudentenVakbond en Stevens Stripboeken. Opstandige Sims kunnen hun ei kwijt in de Grotto, de hangplek van de rebellen. Hier kan je Sim aan de nieuwe straatkunstvaardigheid werken door muur- of grondschilderingen te maken en graffiti te spuiten.  
Ambitieuze Sims kunnen zich vanaf nu aan mijn favoriete nieuwe carrière wagen: die van videogameontwikkelaar. Ik maakte tijdens mijn studententijd voor het eerst korte animatiefilms en videogames op de computer en zo kwam ik er al snel achter dat ik daar mijn beroep van wilde maken. Ik heb het altijd leuk gevonden om mensen te vermaken met interactieve ervaringen. Ik vind het geweldig dat spelers nu in de game hetzelfde pad kunnen volgen. Sims die graag gamen en geïnteresseerd zijn in kunst, hebben een streepje voor binnen deze carrière.

In De Sims 3 Studententijd zullen je Sims zeker nieuwe Sims ontmoeten en alle hoogte- en dieptepunten van het studentenleven meemaken, zoals het kiezen van een huisgenoot, het organiseren van geweldige feesten met sapvaten of kampvuren of zelfs het leiden van een demonstratie op de campus. Misschien zullen je Sims hier zelfs voor het eerst zoenen? Kijk zelf wat er gebeurt wanneer je met het nieuwe uitdagingssysteem in de game experimenteert! 
De mogelijkheden zijn eindeloos! We hopen dat jullie net zoveel plezier aan De Sims 3 Studententijd zullen beleven als wij hebben gedaan! Deel je verhalen met ons via de fora, Facebook en Twitter! We kijken uit naar al jullie avonturen in deze game! De Sims 3 Studententijd zal vanaf deze week overal ter wereld in de winkels liggen en verkrijgbaar zijn via Origin.com.

Veel plezier met De Sims!
-Kari St John, senior-producent van De Sims 3 Studententijd 

14:28
07/03/2013
Geplaatst door: SimGuruJordy

Behalve alle geweldige nieuwe speelmogelijkheden en nieuwe voorwerpen in De Sims 3 Studententijd, vind je in dit Uitbreidingspakket ook nieuwe bouwmogelijkheden; vooral in de vorm van nieuwe kavelsoorten. Op de nieuwe kavelsoorten kunnen allerlei verschillende gebouwen gebouwd worden, van studentenhuizen tot hangplekken. Hier is een kort overzicht van de nieuwe gereedschappen die jullie als bouwers kunnen gebruiken!

Laten we beginnen met studentenhuizen en studentenverenigingshuizen. In de wereld van De Sims 3 Studententijd, kunnen spelers hun eigen studentenhuizen bouwen. Laat je fantasie de vrije loop terwijl je een thuisbasis voor je Sims op de campus bouwt. Dankzij de nieuwe huisgenotenfunctie, zullen Sims automatisch samen als huisgenoten je huishouden betrekken (of je kunt huisgenoten reorganiseren en in je eigen studentenhuis plaatsen via 'Stad bewerken'). In een studentenhuis kunnen maximaal acht Sims wonen, inclusief jouw huishouden. Studentenverenigingshuizen gaan uit van vrijwel hetzelfde principe. Het grote verschil tussen deze kavels is dat de studentenverenigingshuizen niet gemengd zijn. Er zal dus automatisch gezocht worden naar vrouwelijke huisgenoten voor vrouwelijke studentenhuizen en naar mannelijke huisgenoten voor mannelijke studentenhuizen. Op deze kavels wordt er ook meer gefeest dan in normale studentenhuizen. Er komen hier meer SapVat-feestjes en uitdagingen voor. Het is trouwens gratis voor studerende Sims om in een studenten- of verenigingshuis te wonen!


Studentenhuizen horen specifiek bij het leven op de campus, maar er zijn ook allerlei nieuwe mogelijkheden voor je thuiswereld. Door de vorming van nieuwe sociale groepen, zijn er ook nieuwe hangplekken waar gelijkgestemde Sims kunnen samenkomen. Bouw je eigen 'Rebel Hangplek', waar rebellen kunnen relaxen en de muren naar hartenlust vol kunnen spuiten met graffiti. De sportfanaten vind je in de Arcade. Kavels van deze soort sporen Sims aan om allerlei spellen te spelen, van bowlen tot een potje pool. En nerds kunnen natuurlijk niet zonder hun eigen NerdShop. Zet een Roentgen Register neer, zodat Sims stripboeken kunnen kopen en verkopen! Sims van alle rangen en standen zullen dol zijn op de Java Shop, die natuurlijk niet compleet is zonder de nieuwe Snelle Croissants Koffiebar. Kijk toe hoe de barista nieuwe lekkernijen serveert, zoals bagels en brownies, of een nieuw biologisch kopje koffie brouwt van vers geplukte koffiebonen!


Een andere nieuwe kavel waar bouwers in de thuiswereld gebruik van kunnen maken, is de nieuwe Appartementkavel. Vergelijkbaar met de studentenhuizen, zullen bij het bouwen van deze kavel ook automatisch huisgenoten aangedragen worden. Deze huisgenoten maken net als in de studentenhuizen geen deel uit van je actieve huishouden. Je kunt de nieuwe bed- en vergrendelingsopties gebruiken om ruimtes in huis exclusief toe te wijzen aan een specifieke huisgenoot. Appartementen zijn anders dan gewone huizen. Je koopt als speler niet de hele kavel wanneer je intrekt, maar je Sims betalen iedere week huur (net zoals ze rekeningen betalen). Hoe hoog de huur is hangt af van de totale waarde van de kavel.


PlantSims
Zoals velen van jullie al gespeculeerd hebben op de internetfora, zijn de nieuwe wezens in De Sims 3 Studententijd inderdaad... PlantSims! PlantSims hebben een bijzondere band met planten. Ze kunnen met planten praten zoals ze met andere Sims praten. PlantSims zijn uniek en hebben andere behoeften dan normale Sims. Ze hoeven bijvoorbeeld niet te eten, maar het is wel belangrijk dat ze gehydrateerd blijven. Het is belangrijk dat hun waterbalk vol blijft, zodat ze niet uitdrogen. Gelukkig kunnen PlantSims water absorberen. Dat doen ze door te zwemmen, baden, plasjes te absorberen en door fotosynthese! 


PlantSims hebben ook unieke manieren waarop ze met andere Sims kunnen communiceren. Door een andere Sim met bloemblaadjes te bestrooien kan die geobsedeerd raken, terwijl gifzoenen een andere Sim ziek kunnen maken, getsie!  

Er zijn een paar manieren waarop je een PlantSim aan je familie toe kunt voegen. Het is mogelijk (al komt het maar weinig voor) dat je een PlantSim zomaar in de stad tegen het lijf loopt. Sims die genoeg lef hebben om zich bij de Busche School der Wetenschappen aan te melden als proefkonijn, kunnen met bladerige bijwerkingen te maken krijgen. Maar persoonlijk vind ik het natuurlijk het leukst om zelf een PlantSim te telen! Verboden vruchten kunnen uitgroeien tot PlantSimbaby's, die liefdevol verzorgd dienen te worden. 

Weetjes 
Omdat dit mijn laatste blog is voordat De Sims 3 Studententijd op 5 maart uitkomt, leek het me wel leuk om af te sluiten met een aantal leuke weetjes over de game. 
 • Sims die tot de sociale groep der nerds behoren, kunnen fantastische nieuwe computergames spelen: SSX en FIFA op de videogameconsole en SimCity op de computer.
 • Dankzij de nieuwe sociale netwerkvaardigheid kunnen Sims vanaf nu bloggen! Sims kunnen een thema voor hun eigen blog selecteren en foto's bijvoegen. Door veel te bloggen neemt het aantal volgers toe, waardoor bloggers sneller invloed uit kunnen oefenen binnen sociale groepen, meer Sims op de been kunnen krijgen voor protesten en meer Simdollars verdienen voor donaties en opgekochte blogs!
 • Werk aan je sociale netwerkvaardigheid om de verschillende apps te ontgrendelen. Met de SimZoeker kunnen Sims eenvoudig een nog onbekende NPC vinden en naar hun kavel halen! De coolste app die je kunt ontgrendelen is de Relatietransmogrifeerder, waarmee Sims in bijna alle vrijheid kunnen bepalen wat voor relatie ze met welke Sim willen hebben! 
 • Alle winkelcontainers die je in de wereld tegenkomt, kunnen gebruikt worden voor een dumpduik. Je kunt ook zelf nieuwe containers in je wereld plaatsen, zodat je naar hartenlust kunt dumpduiken naar coole vondsten, van insecten tot televisies!
 • Sims die goed kunnen hacken kunnen via een computer de dag voor een examen de antwoorden opzoeken.
 • Een vriendschap met de mascotte van de Sims Universiteit kan tot een leerstoel bij de mascotte leiden. Dat betekent dat je diens coole danspassen kunt leren!
 • Wil je het ongemakkelijke "Het ligt niet aan jou, maar aan mij"-gesprek vermijden? Verstuur een uitmaak-sms!
 • Het innemen van een overdosis kruiden kan kruidenziekte en -misselijkheid veroorzaken, dus experimenteer met mate.
 • Sims die hun zinnen op een diploma hebben gezet, maar geen behoefte hebben aan een studententijd, kunnen een eervolle graad kopen als levenslange blijdschap-beloning
 • In de bioscoop kunnen je Sims vanaf nu genieten van verschillende soorten films. Gebruik de nieuwe sociale interactie op de bioscoop om samen met je vrienden een meidenfilm of thriller te bekijken!
 • Je kunt de nieuwe smartphones van je Sims uitrusten met allerlei nieuwe skins. Breid de invloed van je rebelse Sim uit en ontwikkel je sociale netwerkvaardigheid om nieuwe skins te ontgrendelen en te gebruiken op de telefoon van je Sim. Er is zelfs een exclusieve Mass Effect 3-versie beschikbaar!
Ik kan niet wachten tot de game uitkomt! Het was geweldig leuk om dit uitbreidingspakket te maken en ik heb genoten van al jullie slimme vragen, opmerkingen en ideeën. De Sims 3-fans zijn fantastisch! Bedankt en ik hoop dat jullie van De Sims 3 Studententijd zullen genieten.

Brittany Henry, medeproducent van De Sims 3 Studententijd 

10:20
05/03/2013
Geplaatst door: SimGuruJordy
Categorieën: Uitbreidingspakket