Blog van De Sims™ 3 Community
: Februari 2013
Filteren op :  

Producent Megan Myers licht een tipje van de sluier op en vertelt over het Wonderkind Leercentrum, dat deel uitmaakt van de Gouden Editie van De Sims 3 Aurora Skies. De Gouden Editie is vanaf nu verkrijgbaar via De Sims 3 Store. 

Hoi Simmers!  Als je net als ik graag met peuters en kinderen speelt (omdat ze zo schattig zijn!!!), kun je je hart zeker ophalen met het Wonderkind Leercentrum!  Deze locatie is adembenemend mooi. Als ik er alleen al naar kijk, denk ik dat dit misschien wel mijn meest favoriete locatie ooit is.  (Dat komt natuurlijk vooral door het feit dat deze locatie speciaal voor kinderen is ingericht! :))

Op het eerste gezicht zie je al meteen dat het Wonderkind Leercentrum de ontwikkeling van kinderen stimuleert.  Er is vanalles te zien en te beleven! Dit is het vooraanzicht:


Moet je die knotsgekke vormgeving eens zien!  Je krijgt meteen zin om het gebouw te verkennen.  En het gebouw zal je zeker niet teleurstellen!  Er zijn drie verdiepingen met verschillende ruimtes die je Sims kunnen beleven en verkennen.  Hier kan iedereen zijn ei kwijt.  Boekenwurmen kunnen met een boekje wegduiken in een van de knusse leeshoeken, terwijl natuurenthousiastelingen zich uit kunnen leven op de speelplaats in de openlucht.


Sims die hun inzicht willen ontwikkelen kunnen aanschuiven aan de schaaktafel, terwijl sportieve Sims hun energie kwijt kunnen in het zwembad.


In het Wonderkind Leercentrum is ook een artistieke ruimte, speciaal voor jonge creatievelingen.  Hier kunnen de kleintjes samen met elkaar schilderen, of hun schrijfvaardigheid ontwikkelen achter de computer.  (Dit is zonder twijfel mijn lievelingsruimte!  Ik ben al verhalen aan het bedenken waarin mijn jonge Sims naar het centrum gaan om te leren schrijven en schilderen, samen met al hun vriendjes en vriendinnetjes!)Peuters vallen zeker niet buiten de boot in het Wonderkind Leercentrum.  Er zijn zelfs twee gloednieuwe voorwerpen, die speciaal voor peuters ontworpen zijn! We wisten al in een vroeg stadium dat we meer voorwerpen voor peuters toe wilden voegen... (Jullie waren allemaal weg van de set met Slaap- en Kinderliedjes en vroegen om meer!  En zeg nou eerlijk: peutervoorwerpen zijn er toch zeker nooit genoeg???  Precies!) maar de voorwerpen moesten tegelijkertijd ook functioneel zijn. We wilden voorwerpen creëren die het leven van de Sims iets eenvoudiger zouden maken en tegelijkertijd leuk voor de kleintjes zouden zijn. Het begon ons al snel te dagen dat we eigenlijk niet om twee voorwerpen heen konden: een box en een peuterloper.  


Met de Plaatselijke Peuterloper kunnen actieve peuters hun beentjes op de proef stellen en helemaal zelfstandig leren lopen! Mijn peuter, Jasper, kan er geen genoeg van krijgen!


Mocht jouw jonge Sim net zo briljant zijn als die van mij (kijk! Hij denkt aan WETENSCHAP!), dan is de Voorsprong Box zeker iets voor hem of haar. In de box kan je geniale peuter alvast een heleboel leren. Zo kunnen peuters in de box op eigen houtje leren praten! De box is ook de ideale plek om aan sociale vaardigheden en/of wiskunde te werken. Het lijkt misschien alsof Jasper nog maar net begonnen is met tellen, maar het zal vast niet lang meer duren voor hij zich aan algebra waagt! Met de box weet ik zeker dat mijn Sims zich al vanaf hun vroegste jaren volop kunnen ontwikkelen!


Misschien hebben jouw ouderlijke Sims het net als die van mij vaak te druk voor de opvoeding. Niet iedere ouder heeft de tijd om rustig toe te kijken hoe de kleine voor het eerst "Mammie" brabbelt of tot tien telt. Gelukkig is er hoop! Terwijl jouw jonge Sims zich spelenderwijs ontwikkelen, kunnen mama en papa zich boven heerlijk ontspannen in de ouderkamer. De ruimte is uitgerust met een bar, televisie, radio en tafelvoetbaltafel, dus ouders hoeven zich hier net als hun kinderen zeker niet te vervelen! In het Wonderkind Leercentrum komt iedere Sim aan zijn of haar trekken. Zelfs Sims die een hekel aan kinderen hebben, zullen zich hier waarschijnlijk wel vermaken. Met de nadruk op waarschijnlijk.


14:14
25/02/2013
Geplaatst door: SimGuruJordy

De Sims 3 Studententijd zit vol nieuwe opties om met vrienden te chillen en nieuwe vriendschappen te sluiten.  Maar afgezien van alle feestjes, vriendschappen en leuke activiteiten zou je Sim ook wel eens een les of twee willen bezoeken.  Of je Sim nu een echte bolleboos is of alleen naar de lessen gaat om een dutje te doen, ik zal je alles vertellen over hoe jouw Sim de beste academische beleving uit De Sims 3 Studententijd kan halen.

Voordat je Sim het huis verlaat, kan hij of zij zich al op de universiteit voorbereiden.  Met de vaardigheidstest wordt bekeken of Sims slim genoeg zijn om tot de universiteit te worden toegelaten.  Hun eigenschappen, vaardigheden, werkervaring en zelfs cijfers die ze op de middelbare school hebben behaald, worden meegeteld bij het berekenen van de algemene score en bepaalt ook of ze een beurs krijgen! Nadat Sims op de universiteit zijn ingeschreven, kan je Sim de vaardigheidstest opnieuw nemen om de geleerde stof toe te passen op het volgende semester.


Zodra Sims hun familie en vrienden thuis gedag hebben gezegd en aan de nieuwe omgeving op de universiteit zijn gewend, kunnen ze zich wellicht afvragen, "En nu?" Nou, nu is het natuurlijk tijd om naar de les te gaan! De lessen beginnen op maandag en de universiteit maakt een lesrooster voor elke Sim gebaseerd op de hoeveelheid lessen die bij de aanmelding wordt geselecteerd.  Gebruik het academiepaneel om het lesrooster en de academische voortgang gedurende het semester bij te houden.  Er zijn tal van manieren om je academische prestaties te beïnvloeden en deze prestaties bepalen de eindcijfers van je Sim. Dus hoe krijgen studerende Sims de beste eindcijfers? Ik zal je een paar manieren vertellen…

Op maandag en woensdag zijn er lessen in seminarstijl.  Deze lessen worden gehouden in openbare gebouwen op de campus en variëren van jezelf voorstellen tot het ontwijken van vragen en de methode en uitoefening van tragische clowns.  Tijdens seminars kun je kiezen uit verschillende tonen voor het gedrag van je Sims; deze tonen zijn van invloed op hoeveel academisch voordeel je Sim uit een les haalt.  Doet je Sim het stukken beter dan de rest? Dan hoeft er even niet te worden geblokt en kan hij of zij het rustig aan doen.  Of misschien moet je Sim juist slijmen bij de professor voor een kleine academische boost? Sims die echt listig te werk willen gaan kunnen een andere arme drommel (Sim dus) vragen om een les voor hen te volgen; alle voordelen van studeren zonder de waardevolle tijd van je Sim te verdoen! Maar kijk uit, professoren vinden het maar niks als jij iemand anders voor je studiekarretje weet te spannen. Als je wordt betrapt, zijn er consequenties…  

Op dinsdag en donderdag verlaat je Sim het klaslokaal voor een wat interactievere academische beleving.  Haal een biologisch brouwsel of energiedrankje bij de Geroosterde Getoaste Bonen Koffieshop en ga naar de StudentenVakbond voor een lezing! Hier krijgt je Sim de kans om acties met de professor uit te voeren en waardevolle kennis op te doen.  Stel vragen, maak aantekeningen en zuig de academische kennis op als de professor theorieën op het whiteboard uiteenzet! (Of slaap in je stoel om bij te komen van dat wilde feest van de avond daarvoor). Voor Sims die graag in groepsverband willen leren, geven lesactiviteiten je Sims de kans om academische voorwerpen te gebruiken om praktische kennis op te doen voor hun hoofdvak.  Haal schetsboeken of skeletten tevoorschijn om de grijze massa van je Sims van wat broodnodige kennis te voorzien!


Schetsboeken en skeletten?!  Echt?  

Jazeker!  Alle Sims krijgen een voorwerp dat specifiek met hun hoofdvak te maken heeft als ze zich op de universiteit aanmelden.  Deze voorwerpen zijn geweldig voor lesactiviteiten of voor wat extra studie-uurtjes.  Studenten met communicatie als hoofdvak kunnen bijvoorbeeld het Frequentiepret Mobiel Radiostation gebruiken om andere Sims te interviewen en verslag te doen van evenementen op de campus om hun academische prestaties te verbeteren! Je Sim kan zoveel leren van activiteiten buiten de les om dat het niet erg is om af en toe een les te missen.  (Ik weet zeker dat je Sim een goede reden heeft om te spijbelen…) Maar als er examens voor de deur staan en je denkt dat je Sim een academische boost nodig heeft om zich op het examen voor te bereiden, vergeet dan niet om te studeren! Boeken, computers en zelfs de smartphone van je Sim zijn een geweldige manier om de prestaties op te krikken. Hoewel studeren zeker helpt, zullen wat listiger aangelegde Sims een spiekbriefje willen maken om niet te hoeven blokken.  Maar kijk uit dat je niet wordt betrapt!


Examens worden op vrijdag gehouden en het eindexamen wordt gehouden als al het harde werk van je Sim gedurende het semester zijn vruchten heeft afgeworpen.  Zorg dat je Sim een goed humeur heeft en is voorbereid op het examen; als je Sim namelijk een slecht cijfer haalt, kan dit van nadelige invloed op het eindcijfer zijn.

Waarom zou je Sim eigenlijk goede cijfers moeten halen?  Laten we zeggen dat je Sim een paar semesters aan de universiteit heeft doorgebracht en voldoende punten heeft verdiend om te slagen – gefeliciteerd!  Slagen heeft een aantal voordelen – het eerste is een extra eigenschapsvak voor je Sim! Voeg een zesde eigenschap aan je Sim toe om de persoonlijke groei gedurende zijn of haar tijd aan de universiteit te weerspiegelen.  Het verdienen van een graad biedt daarnaast verschillende carrièremogelijkheden en -kansen voor je Sim. Sims met een graad in techniek hebben bijvoorbeeld een voorsprong in de ordehandhaving en het leger, beginnen op hogere baanniveaus, verdienen meer salaris, krijgen vaker een carrièrebonus en doen sneller ervaring op. De cijfers van je Sim zijn van directe invloed op de carrièrevoordelen; Sims die afstuderen met hogere cijfers, krijgen automatisch meer bonussen.

In De Sims 3 Studententijd hebben Sims tal van opties om te leren en te groeien.  Geniet van de lessen, voorwerpen, vaardigheden, lezingen, lesactiviteiten, studeren en zelfs spieken! Vergeet alleen niet om af en toe pauze in te lassen en wat leuks te doen met je vrienden.  Tenslotte is de reis de beloning!

Veel plezier met De Sims!
Brittany Henry, medeproducent van De Sims 3 Studententijd 

10:59
19/02/2013
Geplaatst door: SimGuruJordy
Categorieën: Screenshots  Uitbreidingspakket